söndag 24 februari 2008

Klubbstugan

Klubbstugan är en gammal lada från Näverliden som brandkåren hade fått i uppdrag att bränna ner. Vi blev tillfrågade om vi vill ta rätt på den istället, för dom tyckte att den var för fin för att brännas ner.
Domänverket lät oss ställa den på deras mark vid Kvarnträsket om den skulle vara öppen året runt för allmänheten.
Bygglov beviljades 1995 och våren 1996 sattes stommen upp. Under hösten hade vi två ALU arbetare som hjälpte till att färdigställa stugan. Bord och bänkar snickrades ihop.

Påsken 1997 var det stor invigning, klubben bjöd på ärtsoppa, korv och kaffe. Dessutom sken solen från en klar blå himmel så besökarna strömmade till och gjorde tillställningen mycket lyckad.
Sedan dess är stugan ett populärt utflyktsmål både sommar och vinter.

Fiskemöjligheter finns runt om stugan och vintertid en plulkbacke ner mot sjön. En ny brygga är under tillverkning, materialet till den är skänkt av Norrfog Såg AB.
Naturligtvis finns det utedass och ved som alla besökare är välkomna att nyttja.
Nu har vi även en kamin att elda i förutom eldstaden. Ved och annat som finns där är till för alla, det går alldeles utmärkt att övernatta tag bara med en sovsäck.

Vintertid följer man Snallarleden som går förbi stugan, det är ca 2 mil från Glommersträsk.
Sommartid går det bilväg ändå fram till stugan, mellan Arvidsjaur och Glommersträsk (95:an) svänger man in efter Nyvallsvägen och kör ca 6 km där finns det en skylt som visar vägen.

Utan ideellt arbete hade vi inte haft någon klubbstuga så tänk på att lämna den i samma skick som du själv vill finna den.
Kom även ihåg att släcka ljusen och låta elden brinna ut innan du åker.

Till vår fina stuga är alla hjärtligt välkomna!

Inga kommentarer: